Výrobky z rejnočí kůže

05.04.2011 00:46

Výrobky z rejnočí kůže

 

Doplňky z rejnoka - nový módní trend

 

     Potenciál rejnočí kůže a s tím spojené její zpracování se jako první v Evropě snažil využít francouzský umělecký řemeslník Jean-Claude Galuchat. Zpracování rejnočí kůže je velmi rozšířeno ve vodách jihovýchodní Asie, zejména v Thajsku.

     Samozřejmě v dnešní moderní době nemusíte cestovat tak daleko a můžete využít nabídky našich webových stránek ke koupi exotických produktů.

     Rejnočí kůže je extrémně pevná , má velmi dlouhou životnost a je extrémně odolná vůči vlhku. Proces zpracování je velmi dlouhý a technologicky velmi náročný. V průběhu tohoto procesu získá rejnočí kůže nové vlastnosti. Stane se velmi jemnou a příjemnou na dotek.

     Jednou z typických vlastností výrobků z této kůže je jeho charakteristický povrch. Tvoří jej jemné malé bublinky, které kůže získá při vypalovacím procesu. Kůže prochází také velmi složitým barvícím procesem, který se několikrát opakuje. Konečnou fází je broušení a leštění takto zpracované usně.

     U ceny konečného výrobku hraje hlavní roli několik důležitých faktorů. Především je to stáří kůže. Čím je kůže starší, tím jsou jednotlivé výstupky kůže (kameny) větší a mezery mezi nimi se zvětšují. Každý rejnok má jiné složení výstupků (kamenů). Dokonce i rejnoci stejného druhu se takto navzájem odlišují. Tato jedinečná vlastnost způsobuje jedinečnost každého výrobku a tím i atraktivitu produktů z rejnočí kůže.

     Dalším faktorem, který ovlivňuje cenu, je také počet kostic obsažených ve výrobku. Každý rejnok má jen jednu kostici. Pokud tedy výrobek je vyroben z více kostic, tím je také o to dražší.

    Neméně důležitou roli také hraje ruční způsob zpracování. V dnešní moderní době je převážná většina výrobků vyráběna v automatickém procesu za pomoci strojů. Lidská práce je samozřejmě dražší. Tento faktor hraje velkou roli v ceně.

     Z výrobků z rejnočí kůže jsou populární zejména peněženky a kabelky. Takové výrobky pomáhají zvýraznit Vaši krásu a Váš šarm.

Zpět