Peněženky

07.05.2011 21:25

Peněženka - neocenitelný dárek

 

Využití peněženek a něco málo z historie

 

Peněženka je již od pradávna nedílnou součástí oblečení každého člověka. Nikdo z nás už si život bez ní nedokáže vůbec představit. Na rozdíl od kabelek to není jen výsada žen. I když poslední dobou je velkým trendem využití kabelek i u části mužské populace. Peněženky lidstvo využívá snad od dob, co vynalezlo peníze. Zatímco papírové peníze se v Evropě začaly používat v 18. století, v Asii je používali již staří Číňané.

První mince se začaly razit v Lídii v 6. století před naším letopočtem. S tím souvisí i první obdoba peněženky, což byl kožený váček na mince. Horní část se stahovala úzkým koženým řemínkem, který sloužil jak k bezpečnostímu uzavření peněženky, tak i k přichycení k opasku. V dnešní době jsou velmi oblíbené multifunkční peněženky, do kterých uložíte nejen mince nebo bankovky, ale i občanský průkaz, řidičák, či kreditní karty. Nevýhodou těchto peněženek je, že jsou dost atraktivní pro zloděje.

Přes všechny možné klady i zápory se však peněženka stala velmi oblíbeným doplňkem nejen vzhledem k jeji praktičnosti a funkčnosti, ale také k možnostem ve světě módy. Peněženka se stala stejně důležitou, jako kterákoli část našeho oblečení. Značkové, luxusní peněženky začaly vytvářet image spousty z nás.

Peněženka navíc zdůrazní Vaši krásu a šarm.

 

Zpět